Skočiť na hlavný obsah

Fujarové zvesti č. 1

Milí priatelia! 1. číslo nášho mesačníka venovaného fujare a píšťalke je na svete. Budeme radi, keď nám pošlete svoje tipy, čo by tu malo určite byť. Pomôžme si radou, naučme sa jeden od druhého;)

 

Pozrieť tento email v prehliadači
Mesačník, č. 1  ♥  august 2021

Ako Kubko a Maťko hrali na fujare

Milí priatelia!
1. číslo nášho mesačníka venovaného fujare a píšťalke je na svete. Budeme radi, keď nám pošlete svoje tipy, čo by tu malo určite byť. Pomôžme si radou, naučme sa jeden od druhého;)
Miro Zachar
duchfujary@gmail.com
Dokumentárny film Slovenskej televízie z vystúpenia fujaristov v programe Fujarôčka moja na 11. folklórnych slávnostiach v Detve z roku 1976. Účinkujú: Juraj Ďurečka, Imrich Weis, Peter Paciga, Jozef Ďurica, Tibor Koblíček Réžia: Oskár Elschek
Fujeráši, fujaristi, píšťalkári, roky ste čakali, ale už dlhšie netreba, už je to tu!

Na svete je nový VIANOČNÝ Fujarový spevník, ktorý už Dušan Holík nestihol vydať, ale podarilo sa teraz a tak si všetci priaznivci fujary a píšťalky akiste prídu na svoje!

Unikátny duchovne ladený výber piesní je k dispozícii v notách i s hmatmi pre fujaru, ale aj pre píšťalku! (viď ukážka dole)
Milí priatelia!
Ak Vás ponuka zaujala, kliknite na tlačítko, dozviete sa podrobnosti:
VIAC INFORMÁCIÍ
Fujara. Odpovede na najčastejšie kladené otázky, ktoré sa týkajú fujary. Výuka, škola, kurz, lekcie fujary. www.hramenafujare.sk
DVD je fajn, ale..

Nie je až také svižné a keď sa chceme vrátiť na určité miesto skladby, tak to niekedy trvá celú večnosť, kým mechanika zareaguje.. preto ponúkame obľúbené DVD vo forme videí.

 

Tieto ONLINE školy (bez knihy a DVD) Vám ukážu ako preniknúť do tajomstva píšťalkových a fujarových tónov a pripojiť sa môžete či už z počítača, tabletu, alebo mobilu!


Naučte sa na píšťalku či fujaru kdekoľvek práve ste!

Milí priatelia!
Ak Vás ponuka zaujala, kliknite na tlačítko, dozviete sa podrobnosti:
VIAC INFORMÁCIÍ
Dokument o Dušanovi Holíkovi je filmovým portrétom majstra, inštrumentalistu, skvelého výrobcu fujár, píšťaliek a kamaráta. Venujme Duškovi tichú spomienku... Autor filmu Vlado Kružic